Borélesztő hideg- és alkoholtűrő Uvaferm PM 20 g

950 Ft (748 Ft + ÁFA)
Killeraktív, nagy mikrobiológiai stabilitású élesztő. Gyors erjedésindítás, a cukortartalom gördülékeny és maradék nélküli kierjesztése jellemzi. Adagolás: Hideg, erjedésben elakadt gyümölcscefrék: 30 g/hl

Pezsgőerjesztés: 20-30 g/hl

Borok erjedésleállása esetén: 30-50 g/hl

Tokaji borkülönlegességek: 20-40 g/hl
Nem értékelt
950 Ft (748 Ft + ÁFA)

Leírás és Paraméterek

Killeraktív, nagy mikrobiológiai stabilitású élesztő. Gyors erjedésindítás, a cukortartalom gördülékeny és maradék nélküli kierjesztése jellemzi. Pezsgőerjesztés esetén is (minden esetben 2 g/l alatt van a maradék cukortartalom). A PM egy igen robusztus sokoldalúan alkalmazható élesztőtörzs. Alkoholtolerancia: A PM 17 %-ig alkoholrezisztens.

Alkalmazási kör: pezsgőerjesztés, erjedésben elakadt mustok újraoltására, jó alkoholtoleranciája és hidegtűrése miatt a késői szüretelésű, nagy alkoholtartalmú borkülönlegességek készítéséhez is javasolt. Száraz szamorodni, aszú és aszú eszencia erjesztésénél is kiválóan alkalmazható.

Jó kénessav-toleranciája és jó ülepedési tulajdonsága is sokoldalú alkalmazását teszik lehetővé. Adagolás: Hideg, erjedésben elakadt gyümölcscefrék: 30 g/hl

Pezsgőerjesztés: 20-30 g/hl

Borok erjedésleállása esetén: 30-50 g/hl

Tokaji borkülönlegességek: 20-40 g/hlCEFRÉHEZ, MUSTHOZ, LIKŐRÖZÖTT ALAPBORHOZ, ASZÚALAPHOZ ADÁS: REHIDRATÁCIÓ (és nagy alkoholtartalmú borok esetén AKKLIMATIZÁCIÓ) után. Az optimális élesztőaktivitás eléréséhez a szárított élesztőt kb. 10 x-es mennyiségű (azaz 20 g élesztő kb. 2 dl vízben) 35-40 °C (max. 40 oC) hőmérsékletű KLÓRMENTES ivóvízben folyamatos keverés közben "feloldjuk". 15 perces állásidő után a rehidratált élesztőt az erjesztendő tételhez adjuk. Az élesztőt az erjesztendő tételben jól keverjük el! A beoltásnál vigyázzunk, hogy a rehidratált élesztő és a beoltandó anyag hőmérséklete közötti különbség ne haladja meg a 10 oC-ot. Megoldás: egy- vagy kétlépéses szoktatás.
Súly 0.02 kg

Csatolt dokumentumok

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!