Borélesztő hidegtűrő aromafelszabító Uvaferm 228 20 g

890 Ft (701 Ft + ÁFA)
Illatos, aromatikus, elegáns fajtajellegű fehérborokhoz, intenzív fajta- és gyümölcsillatú párlatokhoz. Szoktatás után kb. 6-7°C-tól már erjeszteni képes gyors fajélesztő. ADAGOLÁS:

Fehérborok mustja 20-30 g/hl

Rozé erjesztés 30 g/hl

Barrikban erjesztés 30-50 g/hl

Vontatott vagy leállt erjedés esetén 30-50 g/hl
Nem értékelt
890 Ft (701 Ft + ÁFA)

Leírás és Paraméterek

ALKALMAZÁSI TERÜLET ÉS ADAGOLÁS: A 228 az érzékszervi tulajdonságokat pozitívan befolyásolja, hidegerjesztésnél (15 oC alatt is) látványosan fokozza a fajtajelleget. Elsősorban olyan fajtáknál ajánlott, melyek aromaanyagai között a terpénalkoholok jelentős szereppel bírnak (muskotály fajták, Chardonnay, Irsai Olivér, Cserszegi fűszeres, Tramini, Leányka, stb). Az almasavbontó baktériumokkal kompatibilis élesztő.

Ajánljuk még illatos, fajtajelleges rozé borok erjesztésére.ADAGOLÁS:

Fehérborok mustja 20-30 g/hl

Rozé erjesztés 30 g/hl

Barrikban erjesztés 30-50 g/hl

Vontatott vagy leállt erjedés esetén 30-50 g/hlMUSTHOZ, CEFRÉHEZ ADÁS: REHIDRATÁCIÓ UTÁN. Az optimális élesztőaktivitás eléréséhez a szárított élesztőt kb. 10x-es mennyiségű 35-40 oC (max. 40 oC) hőmérsékletű KLÓRMENTES ivóvízben folyamatos keverés közben feloldjuk. 15 perces állásidő után a rehidratált élesztőt az erjesztendő tételhez adjuk. Az élesztőt az erjesztendő tételben jól keverjük el! A beoltásnál vigyázzunk, hogy a rehidratált élesztő és a beoltandó anyag hőmérséklete közötti különbség ne haladja meg a 10 oC-ot. Megoldás: egy- vagy kétlépéses szoktatás.
Súly 0.02 kg

Csatolt dokumentumok

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!