Borélesztő hidegtűrő Uvaferm CM 20 g

750 Ft (591 Ft + ÁFA)
Pálinkacefrékhez, vörös- és fehérborokhoz, erjedésben megakadt újborok erjesztéséhez. Hidegtűrő. ADAGOLÁS:

Normál körülmények között 20 g/hl

Penészes, rothadt gyümölcs/szőlő esetén 30-40 g/hl

Megakadt erjedés esetén 50 g/hl
Nem értékelt
750 Ft (591 Ft + ÁFA)

Leírás és Paraméterek

Pálinkacefrékhez, vörös- és fehérborokhoz, erjedésben megakadt újborok erjesztéséhez.

Az erjedést nagyon gyorsan beindítja. Lendületes, folyamatos és maradék cukor nélküli kierjedést biztosít. Az UVAFERM CM egy világszerte használt jól bevált élesztő. Optimális tartomány 15 és 30 oC között,de már 10 oC-tól is jól erjeszt.

ALKALMAZÁSI ADAGOLÁS:

Normál körülmények között 20 g/hl

Penészes, rothadt gyümölcs/szőlő esetén 30-40 g/hl

Megakadt erjedés esetén 50 g/hlMUSTHOZ, CEFRÉHEZ ADÁS: REHIDRATÁCIÓ után. Az optimális élesztőaktivitás eléréséhez a szárított élesztőt kb. 10 x-es mennyiségű (azaz 20 g élesztő kb. 2 dl vízben) 35-40 oC (max. 40 oC) hőmérsékletű KLÓRMENTES ivóvízben folyamatos keverés közben "feloldjuk". 15 perces állásidő után a rehidratált élesztőt az erjesztendő tételhez adjuk. Az élesztőt az erjesztendő tételben jól keverjük el!

A beoltásnál vigyázzunk, hogy a rehidratált élesztő és a beoltandó anyag hőmérséklete közötti különbség ne haladja meg a 10 oC-ot. Hideg must és cefre esetén (10-15 °C), 10 °C-tól már erjeszt az Uvaferm CM, a fajélesztőt szoktatni kell a hideghez. Tehát a fent leírt vizes előkészítés után az élesztőhöz hozzákeverünk annyit a beoltandó hideg anyag levéből, hogy egy lépcsőben a hőmérséklet-csökkenés a 10 oC-ot ne haladja meg, 5 percig állni hagyjuk (majd ha szükséges még egy lépésben hűtjük), majd beoltjuk vele az erjesztendő tételt. A gondos elkeverést egyik esetben se mulasszuk el!
Súly 0.02 kg

Csatolt dokumentumok

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!