Leírás és Paraméterek
Borászati savcsökkentő szer. A szert előnyös módon a lehető legkevesebb vízben feloldjuk, majd folytonos keverés mellett ra borhoz adagoljuk. A szer feloldása gyakran erős habképződéssel jár. Ha szükséges, akkor a mustot kezeljük először. Így akár a must savtartalmának harmada is semlegesíthető. Ha a bort savtalanítani kell, akkor laborvizsgálat segítségével határozzuk meg a semlegesíteni kívánt sav mennyiségét. Átlagos adagja 50-100 g/hl, de max. 200 g/hl. A szerből 60-70 g-t adagolva 1 hektoliter borba átlagosan az összes savtartalom 1 %-t lehet semlegesíteni. A szénsavas mész leköti a must vagy a bor savtartalmát. Ez oldhatatlan káliumsó formájában kicsapódik és könnyen elkülöníthető. Palackozás előtt 6 hetes várakozási idő betartása javasolt.
Súly | 0.25 kg |
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!